Evert van de Veen - Koraalbewerkingen Klaas Jan Mulder - Ecovata Gewijde Muziek


Wegens extreme drukte bij onze bezorgdienst door de Corona crisis kunnen we helaas niets garanderen qua levertijd.
Onze oprechte excuses voor dit (tijdelijk) ongemak.

Koraalbewerkingen Klaas Jan Mulder

Koraalbewerkingen Klaas Jan Mulder

Evert van de Veen


CD | JQZ MUZIEK | JQZ 98064
november 2017 | Uit voorraad leverbaar

Genre(s)
instrumentaal - orgel

€14,95
Verder winkelenBestel product

Omschrijving

Van jongs af aan weet ik mij geboeid en geïnspireerd door de musicus Klaas Jan Mulder. De programma’s die hij ten gehore bracht tijdens zijn orgelconcerten spraken mij aan. Mulders orgelconcertprogramma's hadden een vast concept. Het inleidend koraalspel was vrijwel bij elk orgelconcert een vast onderdeel.. Bijna nooit stond er op het programmablad vermeld over welk koraal dat zou zijn. Met spanning wachtte ik dan af welk koraal het zou worden.
Hij eindigde veel concerten met een ‘koraalfinale’ van eigen hand. Daartussen klonken grote en kleine werken uit de orgelliteratuur.

Mulder’s eigen bewerkingen hebben mij altijd aangesproken. Al van jongs af aan probeerde ik deze bewerkingen na te spelen en gebruikte live-opnamen om ze te noteren.
Ook was ik onder de indruk van zijn lichtvoetige, ontspannen en virtuoze techniek. 
Daarom deze cd opgenomen in de Martinikerk te Bolsward, een favoriet orgel van Mulder, als hommage aan deze markante organist.

Evert van de Veen.Geluidsfragmenten

Koraalbewerkingen van eigen handKoraalbewerkingen Klaas Jan MulderOrgelbespeling Grote Kerk HarderwijkInstrumentale Kerstklanken 3Christmas MelodiesOuderkerk aan den IJsselLooft Hem op uw blijde snarenBach & Friends (in Worbis)bespeelt het van Dam orgel in WageningenBert KoelewijnHope